•Wegenwerken in Patronaat- en Tulpenstraat•E313 afgesloten bij Geel-West•Onbeperkt parkeren op parkings Nieuwstraat en Pas•Vacature onthaalmedewerker•Oplichters aan het werk•Op stap met de gids•Zitdag wijkagent in Luysterbos•...

Wegenwerken in Patronaat- en Tulpenstraat
Op 7 en 8 maart 2013 zal het stadsbestuur frees- en asfalteringswerken uitvoeren in de Patronaatstraat en Tulpenstraat. Tijdens de werken zijn deze straten afgesloten voor alle verkeer. Tijdens de werken in de Patronaatstraat wordt in de Lebonstraat de enkelrichting opgeheven en parkeerverbod ingevoerd. De Lijn voorziet omleidingen en zal de gebruikers inlichten over de vervanghaltes. De bewoners van de betrokken straten krijgen meer info per brief.
 
meer info: infocel technische dienst, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be
 
 
E313 afgesloten bij Geel-West
Van zaterdagavond 2 maart tot maandagochtend 4 maart wordt de E313 in beide richtingen afgesloten ter hoogte van Geel-West. In de richting van Antwerpen is dat vanaf 18u. Om 19u gaat ook de rijrichting Hasselt dicht. Uiterlijk maandagochtend 4 maart om 6u wordt de snelweg weer vrijgegeven voor het verkeer. Vanaf dan rijdt het verkeer ter hoogte van de werf bij Geel-West in beide richtingen wel nog over versmalde rijstroken en geldt er een snelheidsbeperking van 70 km/uur.
 
Het verkeer in de richting van Antwerpen verlaat de E313 via de afrit Geel-Oost (complex 24), volgt calamiteitenroute G en rijdt via Geel-West (complex 23) de snelweg weer op. Het verkeer naar Hasselt verlaat de snelweg via de afrit Herentals-Oost (complex 22), volgt calamiteitenroute F en rijdt daarna via de gemeentelijke weg Vossendaal naar een tijdelijke oprit van de snelweg richting Hasselt. Die tijdelijke oprit, bedoeld om de oprit van Geel-Oost te ontlasten, wordt speciaal voor de omleiding ingericht op een plaatselijk bedrijfsterrein in Geel. Doorgaand verkeer tussen Limburg en Antwerpen krijgt de raad om te rijden via Brussel. Het verkeer vanuit Antwerpen naar de regio Geel kiest best voor de E34 naar Turnhout en rijdt dan via de N19 naar Geel.
 
Het Agentschap Wegen en Verkeer installeert een ondersteuningsconstructie die nodig is voor de bouw van een nieuwe brug over de E313. De bouw van de nieuwe brug over de E313 kadert in de realisatie van de Noord-Zuid Kempen. Met de aanleg van twee grote rotondes en een fly-over bij Geel-West en een nieuwe verbindingsweg tussen Geel en Kasterlee, investeert de Vlaamse overheid in vlottere en veiligere verkeersdoorstroming in de Kempen.
 
meer info: www.noordzuidkempen.be
 
 
Onbeperkt parkeren op parkings Nieuwstraat en Pas
Op de infovergadering parkeerbeleid op donderdag 21 februari is gebleken dat een misverstand leeft bij inwoners en handelaars over de parkeerduur op de parkings Nieuwstraat en Pas. Namelijk dat dit beperkt zou zijn tot twee uren. Op deze parkings kan je echter onbeperkt parkeren en dat aan volgende tarieven: 0,60 euro/uur of 5,40 euro/dag.
 
meer info: infocel technische dienst, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be
 
 
Vacature onthaalmedewerker
Het OCMW zoekt een halftijds onthaalmedewerker (M/V), niveau C1-C3, in vervangingsverband. Als onthaalmedewerker ontvang, informeer en verwijs je de mensen door die zich tot het OCMW wenden. Als kandidaat moet je in het bezit zijn van een diploma hoger secundair onderwijs of gelijkwaardig.

We bieden een salaris tussen 932 euro bruto per maand (0 jaar anciënniteit) en 1130 euro bruto per maand (10 jaar anciënniteit). Voor deze functie kan maximum 10 jaar nuttige ervaring in de privé-sector in rekening gebracht worden. Je kan naast je salaris genieten van fietsvergoeding, trein- of busabonnement, maaltijdcheques. Het betreft een vervangingscontract voor drie maanden (juni - augustus). Je werkt de ene week op maandag en vrijdag, de andere week op maandag, donderdag en vrijdag.
 
Interesse? Mail dan voor 7 maart je sollicitatiebrief, een recent CV, kopie van je diploma en uittreksel uit het strafregister naar personeelsdienst@ocmwgeel.be.
 
meer info: personeelsdienst OCMW, 014 56 70 30, personeelsdienst@ocmwgeel.be
 
 
Oplichters aan het werk
Het stadsbestuur kreeg vanuit Unizo de melding dat opnieuw oplichters aan het werk zijn. Geelse bedrijven krijgen daarbij een fax toegestuurd. Meteen na de fax volgt een telefoon van een man (Nederlands accent) met de mededeling dat de betrokkene de gegevens moet nalezen, onderteken en terug faxen. Dit alles zogezegd in opdracht van de Stad Geel. Ga niet op deze vraag in. Het betreft oplichterij. 
 
meer info: lokale economie, 014 56 60 90, economie@geel.be
 
 
Op stap met de gids
Op zondag 3 maart kan je aansluiten bij de gratis begeleide wandeling ‘Geel in de Tweede Wereldoorlog’. Wandel mee met de stadsgids en kom tijdens deze twee uur durende interessante wandeling meer te weten over Geel. Hitler gaf op 10 mei 1940 het bevel België binnen te vallen. Met een indrukwekkende opmars werd ons land overrompeld. Op 28 mei 1940 kondigt koning Leopold III de capitulatie aan. Ons land wordt bezet door de Duitsers. De meeste Gelenaars proberen vooral te overleven. Gedurende de bezetting hanteerde het gros van de Belgische bevolking en de gezagdragers de politiek van het minste kwaad. De gidsen vertellen over het leven in Geel gedurende de oorlog en de zware gevechten die gepaard gingen met de bevrijding in september 1944. De wandeling start om 14u aan het Toerismehuis op de Markt. Deelnemen is gratis. Het parcours is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en buggy’s.

meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be
 
 
Zitdag wijkagent in Luysterbos
Elke eerste donderdag van de maand houdt een wijkagent van de zone Geel-Laakdal -Meerhout een zitdag in dienstencentrum Luysterbos in de JB Stessensstraat. Heb je vragen over bijvoorbeeld fietsen graveren, toezicht tijdens vakantie, gevaarlijke situaties dan kan je hier terecht vanaf 13.30u.
 
meer info: Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@ocmwgeel.be
 
 
Paaseitjes knutselen uit lapjes stof
Op kousenvoetjes schuifelt de paashaas dichterbij. Omdat iedereen hem graag in een mooi versierd huis ontvangt, kan je op 5 maart in dienstencentrum Luysterbos mee paaseieren uit lapjes stof komen knutselen. Geen idee hoe je moet beginnen? Geen probleem! Onder begeleiding maak je enkelmooie decoratiestukken, die je huis zeker op zullen fleuren. Het knutselmoment start om 13.30u. Deelnemen is gratis. Inschrijven is wel verplicht en kan via onderstaande contactgegevens.
 
meer info: Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@ocmwgeel.be
 
 
Carnavalstoet en –bal
Zaterdag 2 maart is weer hoogdag van de zottigheid in Geel. Die dag trekt in Winkelomheide vanaf 14.11u opnieuw een carnavalstoet met meer dan 35 wagens en honderden figuuranten door de straten. ‘s Avonds staat vanaf 20.11u in de Accaciastraat een groots carnavalbal op het programma, met optredens van bobby prins junior band en dj atlantis. Omwille van de stoet is een plaatselijke omleiding van kracht.
 
meer info: www.heiknuiters.be